به گزارش خبرنگار خبرگزاری«حوزه» در تهران، حجت الاسلام والمسلمین حسین انصاریان، در حسینیه همدانیهای تهران با بیان این که خداخواهی بالاترین و غنی ترین منافع را برای انسان مومن به دنبال دارد، گفت: اثبات این مسئله نیازی به دلیل ندارد. اگر به آیاتی که دربارهی انبیاء ذکر شده، دقت کنید! و ببینید که پروردگار عالم دربارهی ایشان چه فرموده است. آنان بطور کامل تسلیم رضای خداوند متعال بودند.
وی افزود: به طور مثال در سوره بقره درباره حضرت ابراهیم(ع) می فرماید «اتیناه فی الدنیا حسنه و انه فی الاخره لمن الصاحین». در این آیه کلمه «حسنه» بدون الف و لام، اشاره به نوع حسنه دارد. یعنی هر آنچه در این دنیا خوبی بوده، به جناب ابراهیم عطا کرده ایم. حال به نظر شما چرا خداوند چنین نعمتی را به ایشان عطا فرمود؟ یقیناً بطور مجانی عطا نکرده است.
این استاد حوزه ادامه داد: خداوند در آیه دیگر به این سئوال ما پاسخ داده است، آنجا که خطاب به حضرت ابراهیم(ع) در دوران جوانی، می فرماید؛ از او خواستم با همهی وجودش، خود را به من واگذار کند. تا هر آنچه من صلاح می دانم همان را برایش مقدر کنم و به عبارتی تصمیم گیرنده من باشم و او فقط مجری باشد و نه دخیل.
وی با بیان اینکه خودمحوری مانع از تسلیم در برابر مقدرات الهی است، اظهار داشت: خداوند از ابراهیم(ع) خواست تا خود محوری را کنار بگذارد و تسلیم خواست و اراده او باشد و در یک کلام آنچه را خدا مصلحت می داند، برای او در نظر بگیرد و او نیز با جان و دل مجری و عمل کنندهی به خواسته های خداوند باشد، و این همان معنای تسلیم است. بنابراین هر کس تسلیم خواست و اراده خدا باشد، او نیز دنیا را مستخدم بندگان خداخواه می کند بطوری که همهی کارهای دنیوی و اخروی شان به خوبی انجام می شود و در زندگی گرفتاری ندارند.
حجت الاسلام والمسلمین انصاریان در پایان با اشاره به واقع شدن مؤمنین در امتحانات خداوند، گفت: با اینکه زندگی مؤمنین مملوِّ از آزمایش و ابتلائات گوناگون می باشد، ولی در درون اصلاً تلخی ندارد. چون کسی که تسلیم مصلحت خداوند است، امکان ندارد در زندگی تلخی داشته باشد. همانند آنجا که حضرت زینب(س) با وجود واقع شدن بزرگترین مصیبت برای خاندان اهل بیت(ع) فرمودند «ما رأیت إلا جمیلا».
نظر شما